Negatieve slaap

Factoren die de slaap negatief beïnvloeden

Er zijn veel verschillende dingen die de slaap negatief kunnen beïnvloeden. Iedereen is in een andere mate gevoelig voor deze verschillende dingen. In deze nieuwsbrief kom je te weten welke dingen jouw slaap kunnen beïnvloeden.

#1 Stimulerende middelen

Wanneer mensen een opkikker nodig hebben, grijpen ze vaak naar zoetigheid, iets met cafeïne of roken een sigaret. Cafeïne, suikers, alcohol, tabak en drugs zijn allemaal stimulerende middelen die zorgen voor een vrijlating van cortisol. Oftewel, stresshormoon. Zoals ik je de vorige keren heb laten zien zorgt cortisol ervoor dat je hersenen je lichaam vertellen dat het tijd is voor actie! Geen slaap dus…

#2 Elektromagnetische vervuiling en licht

Iedereen is blootgesteld aan elektromagnetische vervuiling. Alle elektrische apparaten of bedrading hebben een elektrisch veld. Dit veld heeft invloed op jouw lichaam en ook je slaap. De meer elektrische vervuiling je in en rond je bed hebt, de meer verstoord jou slaap zal zijn.

#3 Gewenning

Veel mensen weten wel dat je lichaam kan wennen aan een afwijkend schema. Als je 7-21 dagen, of langer bijvoorbeeld, tot middernacht opblijft, train je het lichaam om met het verlagen van het cortisolgehalte en het verhogen van de melatonineproductie te wachten. Het natuurlijke slaap-waakritme veranderd overigens niet. Dus elke nacht mis je dus een stuk herstel. Na verloop van tijd gaat dit ten koste van je gezondheid. Probeer meer te gaan slapen rond 22:00 – 22:30 uur.

Begin hier

Begin dus met het verbeteren van deze 3 stappen en je zult merken dat jij beter gaat slapen en meer natuurlijke energie hebt, geen “nep” energie van de stimulerende middelen. Bekijk hier mijn video’s!

Volgende week krijg je van mij 9 tips om je slaap te optimaliseren.

Sjoerd Bos