Sjoerd Bos

Ik wil beginnen met voor mij één van de belangrijkste zinnen op het gebied van coaching.

Practise what you preach.

Om echt authentiek te zijn is dit belangrijk. Het is onmogelijk goed te kunnen coachen op een gebied waar je geen kennis van of ervaring in hebt. Dit ook echt naleven is niet altijd gemakkelijk. Ook een coach komt in zijn leven dingen tegen die moeilijk of zwaar zijn. De manier waarop je omgaat met lastige gebeurtenissen of tegenslagen is in dit geval waar het om draait. Maar hier ben je natuurlijk niet altijd op voorbereid of je ziet er in eerste instantie de ernst niet van in. Dit is ook mij overkomen en heeft bij mij gezorgd voor een enorme verandering in mijn leven. Deze veranderingen hebben mij heel veel mooie dingen en geluk gebracht, in mijzelf en samen met anderen. Dit wil ik niet alleen voor mijzelf houden, dit wil ik delen met jou!

Game Periode

Als klein jongetje was ik al zeer geïnteresseerd in de eerste computer die bij ons thuis in de bezemkast stond. Ik bracht aardig wat tijd door achter de computer vanaf de brugklas. Dit werd steeds meer naarmate de technologie en mijn interesse in games toenam. “Je bent verslaafd” heb ik wel een aantal keer te horen gekregen. Of ik echt verslaafd was, dat denk ik nog altijd niet. Ik denk eerder dat ik het gamen en de virtuele wereld heb gebruikt om de realiteit te kunnen ontvluchten. Naast het gamen heb ik namelijk nooit mijn school, vrienden of familie verwaarloosd. Dit zie je vaak wel bij verslavingen.

Naast het gamen was ik altijd geïnteresseerd in een aantal Fitness YouTubers waar ik graag naar keek en luisterde. Deze zeer inspirerende mensen hebben mijn blik op het leven langzaam weten te veranderen op een positieve manier. Ik keek voornamelijk video’s van Elliott Hulse, die mij in een van zijn filmpjes in contact heeft gebracht met Paul Chek. Op deze manier ben ik terecht gekomen bij de leer van het CHEK Insitute. Dit is het begin geweest van mijn pad naar wie ik nu ben.

RSI - Muisarm

Uit het niets kreeg ik opeens last aan mijn linker pols. Ik dacht dat dit wel over zou gaan, maar dat ging het niet. Het werd alleen maar erger en breidde zich uit ook naar rechts. Ik ging met mijn klacht naar de huisarts. Hij wist niet wat ik eraan kon doen en verwees mij door naar het ziekenhuis. Daar werd mijn pols gecontroleerd op verschillende manieren, zelfs met echografie. De artsen wisten niet waar mijn pijn vandaan kwam. De enige optie was om te opereren om te kijken of ze iets konden zien. Mijn vader raadde mij af om dit te doen en toch te kijken naar alternatieven.

Ik had de hoop een beetje opgegeven en ging verder. Uit interesse voor gezondheid en sport kocht ik het boek “How to eat, move and be healthy” van Paul Chek en ben deze gaan lezen. Ik vond het super interessant, ben er helemaal ingedoken en heb alles wat in het boek staat uitgeprobeerd. Toen gebeurde het, tot mijn verbazing had ik geen last meer van mijn polsen. Na grondig te onderzoeken en te testen kwam ik erachter dat ik een gluten intolerantie had welke de pijn veroorzaakte. Sinds ik ben gestopt met het eten van gluten, is de pijn nooit meer teruggekeerd. Ik ben hierna meteen begonnen met de opleiding CHEK Holistic Lifestyle Coach en Exercise Coach aan het CHEK Institute en zal nooit stoppen met zelfontwikkeling.

Blindedarmontsteking

Waarschijnlijk de meest impactvolle gebeurtenis die ervoor heeft gezorgd dat ik doe wat ik nu doe. Uit het niets kreeg ik een enorme pijn in mijn buik, kon niet meer lopen en belde meteen mijn vader. Ik werd direct opgehaald en uiteindelijk ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Met een pijn van 9 op een schaal van 1-10 lag ik daar. Mijn symptomen waren niet regulier voor een blindedarmontsteking wat ervoor heeft gezorgd dat ik 3 dagen verschillende testen kreeg. Alle testen leverden niks op en daarom hadden de artsen besloten om te gaan opereren. Tijdens de operatie is mijn blindedarm eruit gehaald, waarna de pijn weg was.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik was afgevallen van 72 kilo naar 61 kilo. Ik heb er een maand over gedaan voordat ik weer redelijk normaal naar mijn werk toe kon. Toen ik wat meer energie had dook ik weer dieper in de gezondheid en beweging. Na 2 jaar en veel verschillende ervaringen was ik weer terug op mijn oude gewicht en een heel stuk wijzer.

Mijn inspiratiebronnen

De mensen die mij hebben geïnspireerd om te worden wie ik nu ben.

Er zijn veel verschillende manieren om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is ook voor iedereen anders. De personen die mij op mijn pad enorm veel inspiratie en handvatten hebben gegeven zijn Paul Chek, Elliott Hulse, Carl Jung, John Berardi en al mijn klanten, vrienden en familie. Even kort een uitleg wie dit zijn:

Paul Check

Paul Chek profielfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
Paul Chek – © CHEK Institute

Paul Chek is een internationaal bekend expert op het gebied van kracht- en corrigerende bewegingsleer. De unieke methodes die Paul Chek overbrengt via zijn verschillende cursussen en opleidingen aan het CHEK Institute hebben wereldwijd veel mensen geholpen. De methodes van Paul Chek werken door het lichaam te zien en te behandelen als een geheel en op zoek te gaan naar de kern van de problemen. Meer over Paul Chek en het CHEK Institute.

Elliott Hulse

Elliott Hulse profielfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
Elliott Hulse – © Elliott Hulse

Elliott Hulse is een YouTube bekendheid met een eigenzinnige kijk op lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ook is hij professioneel Strongman en is hij coach en eigenaar van zijn eigen gym in Amerika genaamd Strength Camp. Hij geeft in filmpjes zijn visie over krachttraining, gezondheid en ingestuurde levensvragen van fans. Zijn meest bekende uitspraak is – “Become the strongest version of yourself.” Meer over Elliott Hulse.

Jordan B. Peterson

Jordan Peterson profielfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
Jordan B. Peterson – © Jordan B. Peterson

Dr. Jordan B. Peterson is een psychologie professor aan de Universiteit van Toronto, een klinisch psycholoog en de auteur van de bestseller 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos. Zijn video’s op YouTube, boeken en twee online programma’s waar iemand meer te weten kan komen over zichzelf en hierdoor zowel psychologisch als praktisch beter kan functioneren, hebben miljoenen mensen geholpen hun leven te beteren. Meer over Jordan B. Peterson.

Carl Jung

Carl Jung profielfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
Carl Jung – © Carl Jung

Carl Jung (1875 – 1961) was een Zwitserse psychiater en psycholoog. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie. In de analytische psychologie en tijdens de therapie gaat het om het vinden en verbinden van bewuste en onbewuste gedachten, gevoelens en impulsen van een individu. Het helpt om de innerlijke verdeeldheid binnen een individu te verenigen en een eenheid te worden. Dit noemde Jung “het individuatieproces”. Meer over Carl Jung.

John Berardi

John Berardi profielfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
John Berardi – © John Berardi

John Berardi is mede oprichter van Precision Nutrition, de grootste aanbieder van Online Nutrition Coaching opleidingen. Hij is een adviseur voor verschillende grote bedrijven, waaronder Apple en Nike. Ik merkte dat veel klanten moeite hadden met voeding en wilde mijn kennis en coaching vaardigheden uitbreiden om het gemakkelijker te maken voor mijn klanten om hun voeding en lifestyle te optimaliseren. Meer over John Berardi en Precision Nutrition.

Al mijn klanten, vrienden en familie

Groepsfoto bij sjoerd bos personal training heiloo
Cindy, Mathilde en Nathalie

Ontwikkelen doe je nooit alleen. Naast dat ik veel leer van opleidingen en verschillende experts op het gebied van gezondheid, leer ik enorm veel van de mensen om mij heen. Ontwikkelen is voor mij als coach net zo belangrijk als voor ieder ander. Daarom is het belangrijk om altijd te blijven leren, nieuwe dingen te ondernemen en te genieten van de dingen die je doet. Het hoeft niet altijd praktisch te zijn! Er is altijd overlap naar andere expertises.

Weten of Personal Training bij je past?

Schrijf je in voor een gratis consult en kom een keer bij mij langs in de praktijk. Samen kunnen we kijken naar jouw wensen, doelen en de haalbaarheid ervan. Coaching is een samenwerking tussen jou en mij. Daarom is het ook fijn om even kennis te maken, om te kijken of het klikt tussen ons. Het behalen van jouw doelen is een stuk makkelijker en aangenamer met een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Schrijf je nu in voor een gratis consult en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je kunt mij natuurlijk ook altijd even bellen of een WhatsApp bericht sturen op 06-53656794.