Voeding en Lifestyle Coaching

Gezonde voeding en een lifestyle die een positieve uitwerking hebben op de doelen die jij wilt bereiken, is van essentieel belang. Voor de meeste fitnessdoelen is beweging echt niet voldoende.

Om af te vallen gaan de meeste mensen meer sporten. Mensen sporten dan gemiddeld 3 keer per week. Dit is super, maar vergeleken met de 21 maaltijden per week die we eten laat dit goed zien waarom voeding zo belangrijk is. Oh, en vergeet ook niet al die snacks tussendoor en de gezellige avonden en feestjes.

Er is zo veel informatie te vinden over voeding, diëten en supplementen. Wat moet je doen met al die verschillende informatie? Waarom valt de één wel af met een bepaald dieet en behaalt de ander totaal geen resultaat? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: We zijn allemaal anders. Dus wil jij ook afvallen? Lees dan verder of neem contact op.

Het doel van voeding en een gezonde lifestyle

De tijd van nu vraagt erg veel van een mens. Alles gaat steeds sneller, er is enorm veel informatie te verwerken en de werkdruk wordt steeds hoger. Al deze verschillende factoren kunnen een enorme stress veroorzaken. Deze stress kan vervolgens weer zorgen voor verschillende problemen of klachten. Hoe dit tot uiting komt is per persoon weer anders.

Het doel van voeding en lifestyle coaching is het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Dit wordt gedaan door de huidige situatie te schetsen en met een specifiek plan de obstakels en stresspunten aan te pakken. Daarmee geef je het lichaam de energie, tijd en rust die nodig is om te herstellen en om sterker en weerbaarder te worden.

Hoe ziet de voeding en lifestyle coaching eruit?

Het begint met een voeding en lifestyle assessment. De resultaten hiervan gaan we samen opnemen in jouw persoonlijke plan. Het belangrijkste doel is om te leren hoe je om moet gaan met jouw eigen voeding en lifestyle. Dit is een leerproces waar je de rest van je leven profijt van hebt. Op deze manier zit je niet vast aan verschillende diëten en maak je de juiste voeding en lifestyle keuzes onderdeel van jouw leven.

Na het assessment hebben we veel informatie verzameld om mee aan de slag te gaan. Ieder zijn beginpunt is hetgeen wat hij/zij momenteel doet. Vanuit daar gaan we steeds meer dingen toevoegen, aanpassen, verbeteren of juist weglaten. Stap voor stap dus, niet alles in een keer.

De belangrijkste reden hiervoor is dat het vrijwel onmogelijk is om een compleet nieuwe manier van leven vol te houden als je alles verandert. Daarbij gaat het niet eens sneller. Het is dus geen vast dieet wat iedereen volgt, maar een persoonlijk stapsgewijs plan speciaal voor jouw manier van leven en jouw doelen. Ik ga voor langdurig resultaat, niemand heeft er iets aan om 10 kilo te verliezen en er een half jaar later 15 kilo voor terug te krijgen.

voeding en lifestyle all-in coaching icoon Sjoerd Bos Personal Training Heiloo

De juiste stappen voor gegarandeerd succes

Met de onderstaande stappen weet jij precies waar je aan kunt werken, wat er van je wordt verwacht, waar je naartoe wilt en zorg je ervoor dat de bereikte resultaten blijvend zijn.

Doelen

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Samen gaan we kijken wat jij wilt bereiken, wat belangrijk voor je is en wat je doelen zijn. Het is belangrijk dat je volledig achter deze doelen staat. Hoe duidelijker je weet waar je naartoe wilt, hoe beter je keuzes kunt maken om daar te komen. Als ik weet wat jij wilt bereiken, kan ik je ook beter adviseren en ondersteunen op jouw pad.

Voeding en lifestyle coaching doelen stellen bij sjoerd bos heiloo
Voeding en lifestyle coaching gewoontes veranderen sjoerd bos heiloo

Gewoontes

Als je weet wat je wilt bereiken, kun je de aandacht gaan richten op de gewoontes die nodig zijn om dit te kunnen bereiken. Met alle gegevens die we hebben verzameld, coach ik jou in de juiste richting en help ik je waar nodig om deze gewoontes eigen te kunnen maken. Je krijgt van mij alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Zowel in de coaching sessies als via de Online Portal.

Implementeren, actie en aanpassen

Nu je weet wat je te doen staat is het tijd om deze kennis te implementeren in jouw dagelijkse leven. Het is van belang dat je actief bezig bent met de nieuwe gewoontes. In het begin kost dit altijd wat energie, maar na verloop van tijd worden de actiepunten steeds meer een gewoonte en gaat het vrijwel moeiteloos. Indien het ingewikkelder blijkt te zijn dan we dachten of juist super gemakkelijk gaat, zullen we het plan aanpassen om op de goede weg te blijven. Op deze manier is het traject niet te overweldigend of saai en kun jij je doelen zonder te veel stress bereiken.
Sprinten actie aanpassen voeding en lifestyle personal training heiloo
Voeding en lifestyle Resultaat bij sjoerd bos heiloo

Resultaat en evaluatie

Na een periode van actie gaan we kijken naar de resultaten die behaald zijn en evalueren we de afgelopen periode. Vervolgens passen we het plan aan en zo kom je stapje voor stapje dichter bij jouw doelen. Dit alles op een gezonde manier die vol te houden is. Jouw progressie wordt bijgehouden door middel van foto’s, lichamelijke metingen, behaalde prestaties, de uitvoering van gewoontes en mogelijk andere manieren. Zo kun je tussentijds zien of je goed op weg bent, of dat je misschien wat meer tijd en aandacht moet besteden aan bepaalde gewoontes of actiepunten.

Wat gaat deze coaching je leren en brengen?

Hoewel gestelde doelen persoonlijk zijn, neemt dit niet weg dat er een hoop dingen zijn die je zult gaan leren. Het veranderen van je voeding en je lifestyle brengt namelijk ook nog andere dingen met zich mee. Sommige gelden voor veel mensen en andere zijn zeer persoonlijk. Hoe je er ook naar kijkt, het brengt je altijd dingen die je nooit had kunnen voorzien!

Wat je gaat leren:

Wat het je kan brengen:

Weten of Voeding en Lifestyle Coaching bij je past?

Schrijf je in voor een gratis consult en kom een keer bij mij langs in de praktijk. Samen kunnen we kijken naar jouw wensen, doelen en de haalbaarheid ervan. Coaching is een samenwerking tussen jou en mij. Daarom is het ook fijn om even kennis te maken, om te kijken of het klikt tussen ons. Het behalen van jouw doelen is een stuk makkelijker en aangenamer met een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Schrijf je nu in voor een gratis consult en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je kunt mij natuurlijk ook altijd even bellen of een WhatsApp bericht sturen op 06-53656794.