Kernwaarden voor rust en geluk

Kernwaarden voor rust en geluk

Heb jij al de eerste stap genomen naar het stellen van jouw kernwaarden in het vorige blog? Heb je dat nog niet gedaan, dan adviseer ik om eerst daar te beginnen.

Kernwaarden voor ontspanning en rust stellen

Ik vind het belangrijk om te weten wat mij gelukkig maakt en daarom vind ik het ook belangrijk dat jij dat weet. Als je weet wat geluk is voor jou is de kans groot dat de keuzes die jij maakt voor het grootste deel in die richting zijn.

Tevens is een beetje rust en ontspanning erg goed voor jou in de wereld die steeds sneller gaat en voller zit. Je hoofd een beetje legen kan geen kwaad, maar weet jij hoe? Daar ga je nu achter komen. Het werkt het zelfde als vorige week. Eerst steekwoorden over het onderwerp, daarna voorbeelden van kernwaarden en vervolgens ga jij zelf aan de slag met jouw kernwaarden stellen voor het onderwerp.

Steekwoorden over ontspanning en rust voor jouw kernwaarden:
 • Meditatie
 • Muziek
 • Hobby
 • Yoga, Stretchen
 • Sauna
 • Bad, douche
 • Wandeling
 • Alleen zijn
 • Date night
 • Vrienden
 • Slaap
 • Vakantie
 • Vrije dagen
 • Lezen
 • Film, serie
 • Dagje weg
Ontspanning en Rust kernwaarden voorbeelden

Nu is het tijd om jouw kernwaarden te stellen op het gebied van ontspanning en rust. Stel voor jezelf minimaal 3-5 kernwaarden.

 1. Ik vind het belangrijk om elke dag 10 minuten te mediteren.
 2. Een keer per week wil ik lekker een uurtje in bad.
 3. Ik vind het belangrijk 8 uur per nacht te slapen.
 4. Ik heb behoefte om, af en toe, alleen ergens naartoe te gaan.
 5. In het weekend vind ik het belangrijk een lekkere wandeling te maken.
 6. Twee keer per jaar ga ik naar de sauna om even helemaal niks te moeten.
 7. Ik beoefen mijn hobby elke dag, onafhankelijk hoe lang.

Kernwaarden voor geluk

Steekwoorden over geluk:
 • Werk
 • Hobby
 • Relatie
 • Familie
 • Gezin
 • Sociaal leven
 • Huisdieren
 • Vakantie
 • Geld
 • Materialistisch
 • Zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling
 • Mensen helpen
 • Voeding
 • Beweging
 • Ontspanning, rust
 • Muziek
 • Doelen halen
 • Dromen hebben
Gelukskernwaarden voorbeelden

Nu is het tijd om jouw kernwaarden te stellen op het gebied van geluk. Stel voor jezelf minimaal 3-5 kernwaarden.

 1. Ik hecht veel waarde aan het plezier wat ik uit mijn werk haal en minder waarde aan wat ik ermee verdien.
 2. Het kunnen uitvoeren van mijn hobby maakt mij gelukkig.
 3. Ik word gelukkig van regelmatig lekker sporten.
 4. Ik voel mij beter en gelukkiger als ik goed en gezond eet.
 5. Luisteren naar goede muziek geeft mij een gevoel van welzijn en geluk.
 6. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling maakt mij gelukkig.
 7. Het maakt mij gelukkig om veel vrienden te hebben.
 8. Het maakt mij gelukkig als ik een paar hele hechte vrienden heb.
 9. Samenzijn met mijn gezin, familie, vrienden, partner maakt mij gelukkig.
Wat nu?

Is dit een vraag die je hebt? De kans is groot. Wat moet je nu doen met al deze kernwaarden? De kernwaarden die jij nu hebt gesteld voor elk onderwerk moet je goed bewaren en van tijd tot tijd een kijk nemen naar wat je hebt opgeschreven. Zo ververs je voor jezelf wat belangrijk is en als je van je pad af was gedwaald kan je je cours corrigeren. Kernwaarden kunnen veranderen. Dus dit is meteen een mooi moment ook weer even na te denken over de dingen die belangrijk zijn voor jou. Ik adviseer om elk kwartaal terug te gaan naar je kernwaarden en dit te bekijken.

Hebben jouw kernwaarden vragen opgeroepen bij jou of misschien nieuwe gebieden geopend? Ik hoor graag wat jij hebt ontdekt en als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt over een onderwerp. Laat het mij weten via info@sjoerdbos.com!