Hoe te eten op feestjes?

Deze week ben ik jarig geweest en bij jarig zijn hoort natuurlijk feest. Maar feestjes zijn voor mensen die willen afvallen of gezonde keuzes willen maken soms een zeer lastige plek om te zijn. Hoe lastig is het wel niet om nee te moeten zeggen tegen hetzelfde taartje 5x, omdat je ook nee moet zeggen op:

  • Echt niet?
  • Weet je het zeker?
  • Ze zijn heel lekker!
  • Het moet wel op hè.
  • Doe gezellig mee!

Je hoeft niet per se alle verjaardagen over te slaan als je wilt afvallen. Je hebt namelijk een aantal opties.

Gewoon vieren!

Eén dag je niet houden aan je gezonde gewoontes is geen ramp en zal je ook echt niet 5 kilo laten aankomen. Maar als je kiest om dit te doen, zorg er dan voor dat je er echt van geniet en niet achteraf jezelf van alles kwalijk nemen. Of nog erger, denken dat je het helemaal verpest hebt en dan maar stoppen met alles. Geniet van het feestje, maar dit kan niet elke dag!

Hou dus wel je doelen voor ogen!

Biertjes proost zonsondergang alcohol

De middenweg

Toch genieten van de verjaardag maar ook je doelen in je achterhoofd houden. Dit is een zeer aangename optie. Gewoon lekker genieten van het feestje, maar probeer ook, als deze aanwezig zijn, gezonde keuzes te maken. En natuurlijk rekening houden met de 80% vol regel en doe lekker rustig aan!

P.s. Hou ook rekening met drankjes en alcohol. Dit zijn gemakkelijke suikers / calorieën.

Avocado

Alles skippen!

Heel simpel en heel moeilijk. Het is simpel, want het enige waar je rekening mee hoeft te houden is nee te zeggen op alle ongezonde voeding en drankjes en ja zeggen tegen al het gezonde. Het moeilijke eraan is dat het een verjaardag is en niet op elke verjaardag zijn gezonde opties aanwezig. Wat ook moeilijk kan zijn is als iedereen lekker zit aan de taart, de chips en de drank, dat jij daar ook constant nee tegen moet zeggen. Deze optie is voor de “Die hards” onder ons.

Bonus! Wat ook lastig kan zijn is als jij lekker nuchter bent en iedereen is lam/dronken. Of het is juist intens grappig. Vooral de volgende dag. 😉

Hoe vier je zelf het best een feestje?

Geef je een feestje en wil je dat iedereen die komt het naar zijn zin heeft en kan eten wat hij/zij wilt? Zorg er dan voor dat je dan voor iedereen wat lekkers te eten hebt, zowel lekkere gezonde keuzes als enkel lekkere keuzes! See what I did there? 😉

Wat vind jij?

Vind jij dat er echt een onderwerp is die ik moet aankaarten? Laat het mij dan weten in de reacties onder dit blog of via de mail. Dan zal ik dit onderwerp aan bod laten komen.

Deel en volg mij via Social Media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *