Voedingsadvies

Header Eten 4
Header Eten 2
Header eten 3
Header Eten 1

Er is zo veel informatie te vinden over voeding, diëten en supplementen. Wat moet je doen met zoveel verschillende informatie? Waarom valt de een wel af met een bepaald dieet en behaalt de ander totaal geen resultaat? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: We zijn allemaal anders! Dus wil jij ook afvallen? Lees dan verder of neem contact op!

Om af te vallen gaan de meeste mensen meer sporten. Mensen sporten dan gemiddeld 3 keer per week. Dit is super, maar vergeleken met de 21 maaltijden die we eten per week laat dit goed zien waarom voeding zo belangrijk is.

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

Het begint met de voeding en lifestyle assessments. De resultaten hiervan ga je samen met mij opnemen in jouw persoonlijke plan. Het belangrijkste doel is om te leren hoe je om moet gaan met jouw eigen voeding en lifestyle. Dit is een leerproces waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Op deze manier zit je niet vast aan verschillende diëten en maak je de juiste voeding en lifestyle keuzes onderdeel van jouw leven!

Gewoontes

Om te beginnen moeten we te weten komen hoe het er momenteel voor staat met jouw voeding en lifestyle. Dit doen we door middel van assessments en het bespreken daarvan. We kijken hier niet alleen naar wat je eet, maar ook wanneer je eet, de kwaliteit van je voedsel en lifestyle keuzes.

Stress is een steeds groter probleem in het leven van vandaag. Niet alleen werk, geld en relaties zorgen voor stress, maar ook slechte voedingskeuzes, laat naar bed, telefoons, negatieve en teveel informatie, alcohol, drugs, een wereld die steeds sneller gaat en ga zo maar door. Al deze stress samen kan ervoor zorgen dat wat je ook probeert, om bijvoorbeeld af te vallen, het niet lukt.

Doelen

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Samen gaan we kijken wat jij wilt bereiken, wat is belangrijk voor jou, wat zijn jouw doelen. Het is belangrijk dat je volledig achter deze doelen staat. Hoe duidelijker je weet waar je naartoe wilt, de betere je keuzes kunt maken om daar te komen. Als ik weet wat jij wilt bereiken, kan ik je ook beter adviseren en ondersteunen op jouw pad.

De progressie naar deze doelen wordt bijgehouden en we gaan samen kijken naar beloningen voor het behalen van belangrijke mijlpalen. Natuurlijk wel beloningen die je niet gaan tegenwerken!

Voedingsadvies

Het belangrijkste aan voedingsadvies is dat het gezond is, maar ook uitvoerbaar. Het moet niet stressvol zijn of zo moeilijk dat de weerstand om er mee aan de slag te gaan te groot is en je het niet uitvoert. Alles wat nieuw is kost in het begin extra moeite en aandacht, maar uiteindelijk kan jouw voeding zo goed als vanzelf gaan!

Ik werk met een methode genaamd Metabolic Typing in combinatie met gewoon gezonde voedingskeuzes en jouw voorkeuren. Het is geen dieet wat je gaat volgen. Als dit wel jouw voorkeur heeft, kan je als houvast in het begin een dieetplan volgen. Op lange termijn leer je vanzelf hoe het in zijn werk gaat en kan je het plan laten varen en zelf de juiste keuzes maken.

Metabolic Typing

Metabolic typing is een methode die kijkt naar welke voeding voor jou het best geschikt is voor het snelste en optimaal resultaat. Het is geen vast dieet wat iedereen kan volgen. Wij veranderen als mens en zo veranderd dus ook hoe je het beste kan eten voor optimaal resultaat. Om een startpunt te kunnen bepalen krijg je een vragenlijst. Vanuit dit punt gaan we steeds meer verfijnen en ga je steeds meer kennis opdoen om te weten wat werkt voor jou. Gezonde voeding hoort lekker en leuk te zijn, geen noodzakelijk kwaad.

Aanpassingen en Implementatie

Met alle informatie die we nu samen hebben verzameld gaan we van start om jouw doelen te bereiken. We gaan niet meteen alles aanpakken tegelijkertijd. Het begint met de belangrijkste stappen die het meeste resultaat gaat opleveren. Je gaat leren over deze stappen en ze implementeren in jouw leven. Op het moment dat ze eigen zijn geworden gaan we steeds een stapje verder. Teveel in een keer willen doen kan ervoor zorgen dat je het niet voor elkaar krijgt en je de motivatie verliest. Het is beter om 3 dingen goed te doen, dan 10 dingen niet uit te voeren. Op deze manier is het traject niet te overweldigend en kan jij zonder teveel stress je doelen bereiken.