Voedingsadvies

Er is zo veel informatie te vinden over voeding, diëten en supplementen. Wat moet je doen met zoveel verschillende informatie? Waarom valt de één wel af met een bepaald dieet en behaalt de ander totaal geen resultaat? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: We zijn allemaal anders! Dus wil jij ook afvallen? Lees dan verder of neem contact op!

Om af te vallen gaan de meeste mensen meer sporten. Mensen sporten dan gemiddeld 3 keer per week. Dit is super, maar vergeleken met de 21 maaltijden die we eten per week laat dit goed zien waarom voeding zo belangrijk is. Oh, en vergeet ook niet al die snacks tussendoor en de gezellige avonden en feestjes.

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

Het begint met een voeding en lifestyle assessment. De resultaten hiervan gaan we samen opnemen in jouw persoonlijke plan. Het belangrijkste doel is om te leren hoe je om moet gaan met jouw eigen voeding en lifestyle. Dit is een leerproces waar je de rest van je leven profijt van hebt.  Op deze manier zit je niet vast aan verschillende diëten en maak je de juiste voeding en lifestyle keuzes onderdeel van jouw leven!

Hoe ziet dit proces er ongeveer uit?

Na de intake hebben we al veel informatie verzameld om mee aan de slag te gaan. Ieder zijn beginpunt is hetgeen wat hij/zij momenteel doet. Vanuit daar gaan we steeds meer dingen toevoegen, aanpassen, verbeteren en juist weglaten. Stap voor stap dus, niet alles in een keer.

De belangrijkste reden hiervoor is dat het vrijwel onmogelijk is om een compleet nieuwe manier van leven vol te houden als je alles veranderd. Daarbij gaat het niet eens enorm veel sneller. Het is dus geen vast dieet wat iedereen volgt, maar een persoonlijk stapsgewijs plan speciaal voor jouw manier van leven en jouw doelen. Ik ga voor langdurig resultaat, niemand heeft er iets aan om 10 kilo te verliezen en er een half jaar later 15 kilo voor terug te krijgen

Neem direct contact op

Contactgegevens

Gewoontes

Om te beginnen moeten we te weten komen hoe het er momenteel voor staat met jouw voeding en lifestyle. Dit doen we door middel van vragenlijsten, een logboek en het bespreken daarvan. We kijken hier niet alleen naar wat je eet, maar ook wanneer je eet, de kwaliteit van je voedsel en welke lifestyle keuzes je maakt.

Stress is een steeds groter probleem in het leven van vandaag. Niet alleen werk, geld en relaties zorgen voor stress, maar ook slechte voedingskeuzes, laat naar bed, telefoons, negatieve en/of teveel informatie, alcohol, drugs, de toenemende snelheid van het leven en ga zo maar door. Al deze stress samen kan ervoor zorgen dat wat je ook probeert, om af te vallen bijvoorbeeld, het toch niet lukt.

Het is dus van belang dat we stapsgewijs dingen in jouw leven gaan veranderen om een positief effect te kunnen creëren. De reden waarom dit stapsgewijs gaat en niet alles in één keer is dat je er geen baat bij hebt om nog meer stress toe te voegen aan het leven. Het veranderen van gewoontes kost energie en tijd. Stel daarom realistische doelen om ervoor te zorgen dat je een eerlijk verwachtingspatroon hebt, je gemotiveerd blijft en niet opgeeft.

Doelen

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Samen gaan we kijken wat jij wilt bereiken, wat is belangrijk voor jou, wat zijn jouw doelen. Het is belangrijk dat je volledig achter deze doelen staat. Hoe duidelijker je weet waar je naartoe wilt, de betere je keuzes kunt maken om daar te komen. Als ik weet wat jij wilt bereiken, kan ik je ook beter adviseren en ondersteunen op jouw pad.

Jouw progressie wordt bijgehouden door middel van foto’s, lichamelijke metingen, jouw behaalde prestaties op sport gebied en mogelijk doel specifieke progressie indien het doel geen direct lichamelijk doel is.

Voedingsadvies

Het belangrijkste aan voedingsadvies is dat het gezond is, maar ook uitvoerbaar. Het moet niet stressvol zijn of zo moeilijk dat de weerstand om er mee aan de slag te gaan te groot is en je het niet uitvoert. Alles wat nieuw is kost in het begin extra moeite en aandacht, maar uiteindelijk kan jouw voeding zo goed als vanzelf gaan!

Een dieet is iets wat je van mij niet zult krijgen. Met dieet bedoel ik, een vast schema met maaltijden die je op de gram moet wegen, een uithonger dieet of iets anders waar je je strikt aan moet houden. Onder het mom van, “Practise what you preach”, dit is ook niet wat ik zelf doe.

Wil je op lange termijn jouw behaalde resultaten kunnen behouden, dan moet je kennis opdoen over gezonde voeding. Je hebt ook de handleiding van je telefoon niet bij de hand elke keer als je deze gebruikt. In het begin is het verstandig om bij te houden wat je eet en hoeveel calorieën de verschillende voedingsmiddelen bevatten. Niet om te leren calorieën te tellen, maar om ongeveer te weten hoeveel calorieën bepaalde voedingsmiddelen bevatten. Daarnaast is het belangrijk om te leren welke soorten voeding gezond zijn en welke voeding en manier van eten en eten voorbereiden voor jou werkt.

Met al deze kennis van voeding en gezond eten kan je zelf de juiste keuzes maken en heb je nooit van je leven een dieetboek of schema nodig.

Aanpassingen en implementatie

Na de intake gaan we kijken welke aanpassingen we kunnen gaan maken aan jouw huidige manier van eten, bewegen en leven. Je gaat niet meteen alles tegelijkertijd aanpakken. Je begint met de belangrijkste stappen die het meeste resultaat gaat opleveren, maar die ook uitvoerbaar is. Je gaat leren over deze stappen en ze implementeren in jouw leven. Op het moment dat ze eigen zijn geworden gaan we steeds een stap verder. Teveel in een keer willen doen kan ervoor zorgen dat het niet lukt en je de motivatie verliest. Het is beter om 3 dingen goed te doen, dan 10 dingen incorrect of niet uit te voeren. Op deze manier is het traject niet te overweldigend en kan jij zonder teveel stress je doelen bereiken.

Sjoerd Bos Tekst Logo Final (Wit)

© 2020 – Sjoerd Bos Personal Training