Lifestyle Coaching

De tijd van nu vraagt erg veel van een mens. Alles gaat steeds sneller, er is enorm veel informatie te verwerken en de werkdruk wordt steeds hoger. Al deze verschillende factoren kunnen een enorme stress worden voor een mens. Deze stress kan vervolgens weer zorgen voor verschillende problemen of klachten. Hoe dit tot uiting komt is per persoon weer anders.

Het doel van Lifestyle Coaching is het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Dit gaan we doen door de huidige stressbelasting te bepalen en met deze informatie een plan op stellen.

Waarom lifestyle coaching?

Sommige dingen lijken onschuldig, maar kunnen een enorme invloed hebben op je gezondheid of welzijn. Neem bijvoorbeeld water drinken, slaap, werk, vrienden, relaties of geld. Je zou zeggen dat niet al deze dingen heel veel invloed hebben op klachten in je lijf. Niets is minder waar. Het feit dat een deel van het lichaam niet optimaal functioneert, betekent nog niet dat dit de oorzaak van het probleem is. Om te vinden waar het echt vandaan komt is er tijd en aandacht nodig. Een symptoom bestrijden zonder de oorzaak aan te pakken kan zorgen dat dezelfde of meerdere klachten steeds terugkomen.

Hoe ziet de lifestyle coaching eruit?

Op sommige punten overlappen Lifestyle coaching en Persoonlijke ontwikkeling elkaar. Ik heb ze alsnog uit elkaar gehaalt, omdat er een duidelijk verschil zit tussen de twee. Het grootste verschil ligt hem in het volgende: Lifestyle coaching richt zich voornamelijk op jouw externe wereld, de kwaliteit van jouw leven en hoe je dit vormgeeft. Persoonlijke ontwikkeling gaat echt over hoe jij bent en denkt van binnenuit, wat vervolgens resulteert in hoe jij in het leven staat als persoon. Met lifestyle coaching ga je ook voor een deel in op je interne wereld, maar niet zo diepgaand als je dat bij persoonlijke ontwikkeling doet.

Nu ik dit heb uitgelegd ga ik laten zien hoe de lifestyle coaching eruit ziet.

Doel/Droom

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Het maakt niet uit of we spreken over afvallen, pijn vermindering, mentale gezondheid, algehele gezondheid of iets anders. Zonder een bestemming kun je er ook nooit arriveren. Wij gaan samen hierover praten en zorgen ervoor dat jij doelen vast stelt waar je volledig achter staat en voor wilt werken. De progressie op de weg naar jouw doelen gaan we bijhouden op de manieren die passen bij jouw doel.

Aandacht

Nu we weten wat je wilt bereiken kunnen we onze aandacht daarop richten. Samen met de informatie die we verzameld hebben tijdens de assessments maken we een stappenplan die ervoor zorgt dat de stappen die je neemt in de juiste richting zijn. Met een stappenplan weet je altijd wat je te doen staat. Als eerste richten we ons op de punten die het meeste resultaat zullen opleveren of gemakkelijk en snel te implementeren zijn.

You get what you focus on, so focus on what you want.

Actie

Teveel veranderingen in een korte tijd kan ervoor zorgen dat je misschien niet alles kan uitvoeren zoals je zou willen. Dit kan ervoor zorgen dat je motivatie afneemt of verliest. Dit moeten we niet hebben en daarom gaan we samen kijken naar welke punten jij gaat toepassen. Het is beter om 3 dingen goed uit te voeren en daarna uit te breiden dan 10 dingen slecht uit te voeren en hierdoor de motivatie te verliezen.

Dan is het nu tijd om actie te ondernemen in de richting van jouw doelen. Stap voor stap implementeren we nieuwe actiepunten of breiden we huidige actiepunten uit. Iedereen wil het goed doen, daarom gaan we strategisch te werk.

Resultaat en evaluatie

Na een periode van actie gaan we kijken naar de resultaten die behaald zijn en evalueren we de afgelopen periode. Vervolgens passen we het plan aan en zo kom je stapje voor stapje dichter bij jouw doelen. Dit alles op een gezonde manier die vol te houden is. Alle resultaten houden we natuurlijk goed bij zodat je tussentijds ook kunt zien of je goed op weg bent, of dat je misschien wat meer tijd en aandacht moet besteden aan jouw actiepunten.

Sjoerd Bos Tekst Logo Final (Wit)

© 2020 – Sjoerd Bos Personal Training