Lifestyle Coaching

Header Iifestyle coaching
Lifestyle Coaching Header
Header Iifestyle coaching 2
Header Iifestyle coaching 3

De tijd van nu vraagt erg veel van een mens. Alles gaat steeds sneller, er is enorm veel informatie te verwerken en de werkdruk wordt steeds hoger. Al deze verschillende factoren kunnen een enorme stress worden voor een mens. Deze stress kan vervolgens weer zorgen voor verschillende problemen of klachten. Hoe dit tot uiting komt is per persoon weer anders.

Het doel van Lifestyle Coaching is het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Dit gaan we doen door de huidige stressbelasting te bepalen en met deze informatie een plan op stellen.

Waarom Lifestyle Coaching?

Sommige dingen lijken onschuldig, maar kunnen een enorme invloed hebben op je gezondheid of welzijn. Neem bijvoorbeeld water drinken, slaap, werk, vrienden, relaties of geld. Je zou zeggen dat deze dingen weinig invloed hebben op klachten in je lijf. Niets is minder waar. Het feit dat een deel van het lichaam niet optimaal functioneert, betekent nog niet dat dit de oorzaak van het probleem is. Om te vinden waar het echt vandaan komt is er tijd en aandacht nodig. Een symptoom bestrijden zonder de oorzaak aan te pakken kan zorgen dat dezelfde of meerdere klachten steeds terugkomen.

Hoe ziet de lifestyle coaching eruit?

Op sommige punten overlappen Lifestyle coaching en Persoonlijke ontwikkeling elkaar. Daarom heb ik deze opgesplitst, omdat er een duidelijk verschil zit tussen de twee. Het grootste verschil ligt hem in het volgende: Lifestyle coaching richt zich voornamelijk op jouw externe wereld, de kwaliteit en vormgeving van jouw leven. Persoonlijke ontwikkeling gaat echt over hoe jij bent en denkt van binnenuit, wat vervolgens resulteert in hoe jij in het leven staat als persoon. Lifestyle coaching gaat ook voor een deel in op je interne wereld, maar niet zo diepgaand als persoonlijke ontwikkeling.

Nu ik dit heb uitgelegd ga ik laten zien hoe de lifestyle coaching eruit ziet.

Doel / Droom

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Het maakt niet uit of we spreken over afvallen, pijn vermindering, mentale gezondheid, algehele gezondheid of iets anders. Zonder bestemming kun je ook nooit arriveren. Wij gaan samen hierover praten en zorgen ervoor dat jij doelen vast stelt waar je volledig achter staat en voor wilt werken. De progressie naar deze doelen wordt bijgehouden en we gaan samen kijken naar beloningen voor het behalen van belangrijke mijlpalen. Natuurlijk wel beloningen die je niet gaan tegenwerken!

Aandacht

Met het juiste doel kun je de aandacht richten op wat voor jou echt belangrijk is. Met de informatie die we verzameld hebben tijdens de assessments maken we een stappenplan die deze aandacht daarop richt. Zo weet je altijd wat je te doen staat.

“You get what you focus on, so focus on what you want.”

Actie

Teveel veranderingen in een korte tijd kan ervoor zorgen dat niet alles lukt en je de motivatie verliest. Daarom gaan we samen kijken naar welke punten jij gaat toepassen en dan is het tijd om actie te ondernemen in de richting van jouw doelen. Stap voor stap implementeren we nieuwe actiepunten. Het is beter om 3 dingen goed uit te voeren en daarna uit te breiden dan 10 dingen slecht uit te voeren en hierdoor de motivatie te verliezen. Iedereen wil het goed doen, daarom gaan we strategisch te werk.

Resultaat en Evaluatie

Na een periode van actie gaan we kijken naar de resultaten die behaald zijn en evalueren we de afgelopen periode. Vervolgens gaan we onze aandacht richten op de volgende stappen naar jouw doelen. We passen het plan aan en zo kom je stapje voor stapje dichter bij jouw doelen op een gezonde manier die vol te houden isAlle resultaten houden we natuurlijk goed bij zodat je tussentijds ook kunt zien of je goed op weg bent, of dat je misschien wat meer tijd en aandacht moet besteden aan jouw plan.