Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is iets waar ik voor mijzelf veel waarde aan hecht. Het heeft mij heel veel gebracht in mijn leven en wil dit delen met mensen die ervoor open staan om zelf te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling vindt je hele leven plaats en betreft alles rondom de ontwikkeling van jou als persoon op eigenlijk alle aspecten van het leven. Het is dus niet iets wat je allemaal in een korte periode kan doen en ermee klaar bent. Het is een levenslang proces en is constant in beweging. Niemand kan persoonlijke ontwikkeling voor je doen, iemand kan je er alleen in begeleiden en adviseren.

Vormen van persoonlijke ontwikkeling

De gebieden van persoonlijke ontwikkeling waar ik als coach mee kan helpen zijn als volgt:

  • Stellen en realiseren van dromen en doelen
  • Vergroten van het zelfbewustzijn
  • Vergroten van zelfkennis
  • Vormgeven en uitvoeren van een persoonlijk ontwikkelingsplan
  • Verbeteren van de fysieke gezondheid
  • Verbeteren van de levensstijl/kwaliteit van leven
  • Opbouwen en versterken van het zelfvertrouwen
  • Ontwikkelen van eigen krachten en talenten

Mijn inspiratiebronnen

Er zijn veel verschillende manieren om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is ook voor iedereen anders. Drie belangrijke personen die mij op mijn pad enorm veel inspiratie en handvatten hebben gegeven zijn Paul Chek, Elliott Hulse en Carl Jung. Even kort een uitleg wie dit zijn:

Paul Chek

Paul Chek is een internationaal bekend expert op het gebied van kracht- en corrigerende bewegingsleer. De unieke methodes die Paul Chek overbrengt via zijn verschillende cursussen en opleidingen aan het CHEK Institute hebben wereldwijd veel mensen geholpen. De methodes van Paul Chek werken door het lichaam te zien en te behandelen als een geheel en op zoek te gaan naar de kern van de problemen. Meer over Paul Chek en het CHEK Institute.

Paul Chek – © CHEK Institute
Elliott Hulse

Elliott Hulse is een YouTube bekendheid met een eigenzinnige kijk op lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ook is hij professioneel Strongman en is hij Coach en eigenaar van zijn eigen Gym in Amerika genaamd Strength Camp. Hij geeft in filmpjes zijn visie over krachttraining, gezondheid en ingestuurde levensvragen van fans. Zijn meest bekende uitspraak is – “Become the strongest version of yourself.” Meer over Elliott Hulse.

Elliott Hulse – © Elliott Hulse
Carl Jung

Carl Jung (1875 – 1961) was een Zwitserse psychiater en psycholoog. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie. In de analytische therapie gaat het om het vinden en verbinden van bewuste en onbewuste gedachten, gevoelens en impulsen van een individu. Het helpt om de innerlijke verdeeldheid binnen een individu te verenigen en een eenheid te worden, dit noemde Jung “het individuatieproces”. Meer over Carl Jung.

Carl Jung – © Carl Jung