Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is iets waar ik veel waarde aan hecht. Het heeft mij heel veel gebracht in mijn leven en weet zeker dat iedereen die zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling dit ook zal ervaren. Mijn kennis en ervaringen wil dit delen met de mensen die ervoor open staan om zelf te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling vindt je hele leven plaats en omvat alles rondom de ontwikkeling van jou als persoon op alle aspecten van het leven. Het is dus niet iets wat je allemaal in een korte periode kan doen en ermee klaar bent. Het is een levenslang proces en is constant in beweging. Niemand kan persoonlijke ontwikkeling voor je doen, iemand kan je er alleen in begeleiden, adviseren en inspireren.

Vormen van persoonlijke ontwikkeling

De gebieden van persoonlijke ontwikkeling waar ik als coach mee kan helpen zijn als volgt:

Mijn inspiratiebronnen

Er zijn veel verschillende manieren om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is ook voor iedereen anders. De personen die mij op mijn pad enorm veel inspiratie en handvatten hebben gegeven zijn Paul Chek, Elliott Hulse, Carl Jung, John Berardi en al mijn klanten, vrienden en familie. Even kort een uitleg wie dit zijn:

Paul Chek

Paul Chek is een internationaal bekend expert op het gebied van kracht- en corrigerende bewegingsleer. De unieke methodes die Paul Chek overbrengt via zijn verschillende cursussen en opleidingen aan het CHEK Institute hebben wereldwijd veel mensen geholpen. De methodes van Paul Chek werken door het lichaam te zien en te behandelen als een geheel en op zoek te gaan naar de kern van de problemen. Meer over Paul Chek en het CHEK Institute.

Paul Chek – © CHEK Institute

Elliott Hulse

Elliott Hulse is een YouTube bekendheid met een eigenzinnige kijk op lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ook is hij professioneel Strongman en is hij Coach en eigenaar van zijn eigen Gym in Amerika genaamd Strength Camp. Hij geeft in filmpjes zijn visie over krachttraining, gezondheid en ingestuurde levensvragen van fans. Zijn meest bekende uitspraak is – “Become the strongest version of yourself.” Meer over Elliott Hulse.

Elliott Hulse – © Elliott Hulse

Carl Jung

Carl Jung (1875 – 1961) was een Zwitserse psychiater en psycholoog. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie. In de analytische therapie gaat het om het vinden en verbinden van bewuste en onbewuste gedachten, gevoelens en impulsen van een individu. Het helpt om de innerlijke verdeeldheid binnen een individu te verenigen en een eenheid te worden, dit noemde Jung “het individuatieproces”. Meer over Carl Jung.

Carl Jung – © Carl Jung

Jordan B. Peterson

Dr. Jordan B. Peterson is een psychologie professor aan de Universiteit van Toronto, een klinisch psycholoog en de auteur van de bestseller 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos. Zijn video’s op YouTube, boeken en twee online programma’s waar iemand meer te weten kan komen over zichzelf en hierdoor zowel psychologisch als praktisch beter kan functioneren, hebben miljoenen mensen geholpen hun leven te beteren. Meer over Jordan B. Peterson.

Jordan B. Peterson – © Jordan B. Peterson

John Berardi

John Berardi is mede oprichter van Precision Nutrition, de grootste aanbieder van online nutrition coaching opleidingen. Hij is een adviseur voor verschillende grote bedrijven, o.a. Apple en Nike. Ik merkte dat veel klanten moeite hadden met voeding en wilde mijn kennis en coaching vaardigheden uitbreiden om het gemakkelijker te maken voor mijn klanten om hun voeding en lifestyle te optimaliseren. Meer over John Berardi en Precision Nutrition.

John Berardi – © John Berardi

Al mijn klanten, vrienden en familie

Ontwikkelen doe je nooit alleen. Naast dat ik veel leer van opleidingen en verschillende experts op het gebied van gezondheid, leer ik enorm veel van de mensen om mij heen. Ontwikkelen is voor mij als coach net zo belangrijk als voor ieder ander. Daarom is het belangrijk om altijd te blijven leren, nieuwe dingen te ondernemen en te genieten van de dingen die je doet. Het  hoeft niet altijd praktisch te zijn! Er is altijd overlap naar andere expertises.

Cindy, Mathilde en Nathalie
Sjoerd Bos Tekst Logo Final (Wit)

© 2020 – Sjoerd Bos Personal Training