Personal Training

Sjoerd Bos

Sjoerd Bos Personal Trainer Heiloo

Personal Training

Personal training is de kern van mijn diensten. Naast 1 op 1 begeleiding is er ook de mogelijkheid om te trainen met een partner, vriend(in) of kleine groep (maximaal 4 mensen). De trainingen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, ervaring met sport of nog niet. Alle trainingen zijn specifiek aangepast aan jouw doelen en  je ervaring op het gebied van sport. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van postuur, kracht, conditie, coördinatie, balans en flexibiliteit.

Sporten is natuurlijk niet alles. Naast de juiste beweging is het belangrijk om ook te werken aan je voeding, levensstijl en persoonlijke ontwikkeling.

De CHEK Methode

Kennis en ervaring is de basis en een van de krachten van de CHEK Methode. Deze methode richt zich niet alleen op beweging. Het is een holistische manier van kijken naar het menselijk lichaam. Het neemt naast het fysieke aspect, ook mentale en emotionele aspecten en levensstijl aspecten in acht. Dit maakt deze methode uniek.

Niet alle vormen van beweging zijn geschikt voor iedereen. Dit heeft niet alleen te maken met lichamelijke klachten en beperkingen, maar ook met wat jij leuk vindt om te doen en wat bij jou past. Sporten is niet alleen functioneel, maar ook leuk. De trainingen en adviezen die ik geef zijn volledig gebaseerd op jouw doelen en/of klachten in combinatie met wat bij jou past. Dit betekent natuurlijk niet dat je achterover kunt leunen!

Doelen

Iedereen is anders en iedereen heeft zo zijn eigen doelen op het gebied van gezondheid en sport. Daarom is het van belang dat je weet, of te weten komt, wat voor jou belangrijk is. Samen met mij ga je hiernaar kijken en stellen we jouw doelen vast. Tijdens het traject verander jij als persoon constant, dit betekent dat ook jouw doelen kunnen veranderen. Niets staat vast, behalve dat jij werkt aan wat belangrijk is voor jou.

Precision Nutrition

Je kent de uitspraak natuurlijk al lang. “Als wilt afvallen, moet je voor meer dan 70% bezig zijn met voeding.” Deze uitspraak is zeker waar, maar dat is nog niet alles. Voeding is veel meer dan alleen brandstof voor het lichaam of een methode om af te vallen. Voeding heeft invloed op hoe je je voelt, hoe je denkt, hoeveel energie je tot je beschikking hebt, hoe snel je herstelt van een training en nog veel meer. Voeding heeft invloed op alles, dus ook op jou.

Wat je nu doet, brengt je waar je nu bent

Als je blijft doen wat je nu doet, zul je krijgen wat je nu krijgt. Verandering in wat je doet is nodig om te kunnen komen waar je naartoe wilt. Wil je bijvoorbeeld afvallen, dan kun je niet verwachten dat je kunt blijven doen wat je nu doet. Je zult meer moeten bewegen, je zult anders moeten gaan kijken naar voeding en je zult werken aan jezelf als persoon. Dit is een hele opgave en dat kost tijd en energie. Er zijn momenten waarop het heel goed gaat en er komen momenten waarop alles lijkt te mislukken. Ik ben er om jou te helpen om deze weg te bewandelen. Ik coach en bied jou wat jij nodig hebt. Informatie, begeleiding, een luisterend oor en nog meer. Niet alleen als het goed gaat, maar ook als het moeilijk wordt.

Lichamelijke klachten en pijn

Niet alle lichamelijke klachten zijn gemakkelijk te verhelpen. Waarom is dit dan soms zo moeilijk? Dit heeft ermee te maken dat de pijn die je ervaart niet altijd direct ook de plek is waar het probleem ligt. Soms is het een fysieke klacht met een fysiek probleem (onderstaande casus). Maar het kan ook een fysieke klacht zijn door een mentaal/psychologisch probleem en in mijn geval (RSI – Muisarm) was het een fysieke klacht die ontstaan is door onjuiste voeding voor mijn lichaam.

Casus: Henk

Henk komt met een veelvoorkomende klacht, rugpijn. Om rugpijn te verhelpen of te verlichten wordt de rug gemasseerd door een therapeut en de klant gaat met een tijdelijke verlichting in pijn naar huis. De volgende dag is de pijn weer terug.

Hoe kan dit nou? Dit komt omdat de rugpijn een symptoom is van een heel ander probleem. In het geval van Henk is het de stand van zijn bekken. Doordat bepaalde spieren te lang en zwakker zijn geworden en andere spieren te kort en gespannen, wegens Henk zijn zittende baan, heeft hij rugpijn ontwikkeld. Door Henk de juiste stretches en oefeningen te laten doen kan hij zijn spierbalans herstellen, zijn bekkenpositie corrigeren en zijn rugpijn verhelpen. Dit alles door het probleem aan te pakken en niet de symptomen te verlichten.

Contact Gratis consult +31 (0) 6 536 567 94