Personal Training

Sjoerd Bos

Sjoerd Bos Personal Trainer Heiloo

Personal Trainer

Personal training is de kern van mijn diensten. Naast 1 op 1 begeleiding is er ook de mogelijkheid om te trainen met een partner, vriend(in) of kleine groep (maximaal 5 mensen). De trainingen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, ervaring met sport of nog helemaal niet. Alle trainingen zijn specifiek aangepast aan jouw doelen en ervaring op het gebied van sport. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van postuur, kracht, conditie, coördinatie, balans en flexibiliteit.

 

De CHEK Methode

Kennis en ervaring is de basis en een van de krachten van de CHEK Methode. Deze methode richt zich niet alleen op beweging, maar ook op voeding, lifestyle en psychologie. Dit maakt deze methode uniek en compleet. De trainingen en adviezen zijn volledig gebaseerd op jouw doelen en/of klachten.

Doelen

Iedereen is anders en iedereen heeft zo zijn eigen doelen op het gebied van gezondheid en sport. Daarom is het van belang dat je weet, of te weten komt, wat voor jou belangrijk is. Samen met mij ga je hiernaar kijken en stellen we samen jouw doelen vast. Tijdens het traject verander jij als persoon constant, dit betekend dat ook jouw doelen kunnen veranderen. Niets staat vast, behalve dat jij werkt aan wat belangrijk is voor jou.

Lichamelijke klachten en pijn

Niet alle lichamelijke klachten zijn gemakkelijk te verhelpen. Waarom is dit dan soms zo moeilijk? Dat ga ik uitleggen met een voorbeeld.

Voorbeeld

Henk komt met een veelvoorkomende klacht, rugpijn. Om rugpijn te verhelpen of te verlichten wordt de rug gemasseerd door een therapeut en de klant gaat met een tijdelijke verlichting in pijn naar huis. De volgende dag is de pijn weer terug.

Hoe kan dit nou? Dit komt omdat de rugpijn een symptoom is van een heel ander probleem. In het geval van Henk is het de stand van zijn bekken. Doordat bepaalde spieren te lang zijn geworden en andere te kort, wegens Henk zijn zittende baan, heeft hij rugpijn ontwikkeld. Door Henk de juiste stretches en oefeningen te laten doen kan hij zijn spierbalans herstellen, zijn bekkenpositie corrigeren en zijn rugpijn verhelpen. Dit alles door het probleem aan te pakken en niet de symptomen te verlichten.