Te druk om gezond te eten?

Hier vind jij de oplossing

Werk, school, reizen, projecten, social media, leuke dingen doen, een gezin runnen en nog veel meer dingen in het leven kosten energie en tijd. Dit maakt het soms lastig om gezonde keuzes te maken. Of er is te weinig tijd om te eten of je hebt zo veel honger dat je grijpt naar de snelste optie.

Dit kan anders! Met een klein beetje planning en voorbereiding kun jij tijd besparen en toch nog gezond eten.

De slimste en meest efficiënte manier om gezond te eten is planning van wat je gaat eten en het voorbereiden van het eten. Op deze manier kan je gezond eten een stuk makkelijker en comfortabeler maken. Dit werkt met name goed voor mensen die druk zijn, de neiging hebben om gehaast en wat meer gestrest door de week heen te gaan en vaak onderweg zijn zonder gezonde opties.

Wat je nodig hebt en moet doen voor een goede voorbereiding.

  • Een planning van wat je gaat eten.
  • Boodschappen doen of laten bezorgen.
  • Bewaarbakjes hebben om je eten in te doen.
  • Koelkast en vriezer om je eten te bewaren.
  • Groenten en fruit wassen en snijden.
  • Je eiwitten bereiden voor meerdere maaltijden.
  • Eten verdelen over verschillende bakjes om snel mee te kunnen nemen.
  • Grotere maaltijden koken om te bewaren en later weer op te warmen.
  • Als je iets laat bezorgen: plan vooraf wat je gaat bestellen of wat je wilt eten in een restaurant.
  • Als je op pad gaat voor een paar dagen: kijk vooraf waar je gezonde maaltijden zou kunnen eten of kunnen kopen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Net als met het transformeren van jouw maaltijden is het voorbereiden en plannen ook iets waar je mee moet spelen. Probeer dingen uit, kijk wat werkt voor jou en jouw leven. Geef het wel de tijd, net als bij je maaltijden transformeren. Je hebt het meestal niet 1,2,3 onder de knie.

Het was voor mij ook even druk en chaotisch de afgelopen tijd en liep zelf ook tegen dit probleem aan. Het gaat niet allemaal in één keer goed, maar met een beetje oefening is het goed uitvoerbaar!

Een echt fit en gezond leven heeft geen diëten nodig en ook niet iets of iemand die je precies verteld wat je moet doen. Een gezond leven vereist ook geen perfectie. Maak het een spelletje, maak het leuk en houd hetgeen wat belangrijk is voor jou dicht bij je.

Het kan zelfs een gezellige bezigheid zijn om samen te doen!