Sjoerd Bos

Sjoerd Bos, Personal Trainer Heiloo, Castricum, Alkmaar

Ik wil beginnen met, voor mij, een van de belangrijkste zinnen die er is op het gebied van coaching.

Practise what you preach.

Om echt authentiek te zijn is dit belangrijk. Het is onmogelijk goed te kunnen coaching op een gebied waar je geen ervaring of kennis van hebt. Dit ook echt naleven is niet altijd gemakkelijk. Ook een coach komt in zijn leven dingen tegen die moeilijk of zwaar zijn. De manier hoe je omgaat met lastige gebeurtenissen of tegenslagen is in dit geval waar het om draait. Maar hier ben je natuurlijk niet altijd op voorbereid of je ziet er in eerste instantie de ernst niet van in. Dat gebeurde ook mij. Dit heeft bij mij gezorgd voor een enorme verandering in mijn leven, wat bij veel mensen het geval is. Deze veranderingen hebben mij heel veel mooie dingen en geluk gebracht, in mijzelf en samen met anderen. Dit wil ik niet alleen voor mijzelf houden, dit wil ik delen met jou!

Lees hieronder over drie ervaringen die mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

Game periode

Als klein jongetje was ik al zeer geïnteresseerd in de eerste computer die bij ons thuis in de bezemkast stond. Ik bracht aardig wat tijd door achter de computer vanaf de brugklas. Dit werd steeds meer naarmate de technologie en mijn interesse in games toenam. “Je bent verslaafd” heb ik wel een aantal keer te horen gekregen. Of ik echt verslaafd was, dat denk ik nog altijd niet. Ik denk eerder dat ik het gamen en de virtuele wereld heb gebruikt om de realiteit te kunnen vluchten. Naast het gamen heb ik namelijk nooit mijn school, vrienden of familie verwaarloosd. Dit zie je vaak wel bij verslavingen.

Naast het gamen was ik altijd geïnteresseerd in een aantal Fitness Youtubers waar ik graag naar keek en luisterde. Deze zeer inspirerende mensen hebben mijn blik op het leven langzaam weten te veranderen op een positieve manier. Ik keek voornamelijk video’s van Elliott Hulse, die mij in een van zijn filmpjes in contact heeft gebracht met Paul Chek. Op deze manier ben ik terecht gekomen bij de leer van het CHEK Insitute. Dit is het begin geweest van mijn pad naar wie ik nu ben.

RSI - Muisarm

Uit het niets kreeg ik opeens last aan mijn linker pols. Ik dacht dit gaat wel over, maar dat ging het niet. Het werd alleen maar erger en breidde zich uit ook naar rechts. Ik ging met mijn klacht naar de huisarts. Hij wist niet wat ik eraan kon doen en verwees mij door naar het ziekenhuis. Daar werd mijn pols gecontroleerd op verschillende manieren, zelfs met echografie. De artsen wisten niet waar mijn pijn vandaan kwam, de enige optie was om te opereren om te kijken of ze iets konden zien. Mijn vader raadde mij af om dit te doen en toch te kijken naar alternatieven.

Ik had de hoop een beetje opgegeven en ging verder. Uit interesse voor gezondheid en sport kocht ik het boek “How to eat, move and be healthy” van Paul Chek en ben deze gaan lezen. Ik vond het super interessant, ben er helemaal ingedoken en heb alles wat in het boek staat uitgeprobeerd. Toen gebeurde het, tot mijn verbazing had ik geen last meer van mijn polsen. Na grondig te onderzoeken en te testen kwam ik erachter dat ik een gluten intolerantie had welke de pijn veroorzaakte. Sinds ik ben gestopt met het eten van gluten is de pijn nooit meer teruggekeerd. Ik ben hierna meteen begonnen met de opleiding en zal nooit stoppen met zelfontwikkeling.

Blindedarmontsteking

Waarschijnlijk de meest impactvolle gebeurtenis die ervoor heeft gezorgd dat ik doe wat ik doe. Uit het niets kreeg ik een enorme pijn in mijn buik, kon niet meer lopen en belde meteen mijn vader. Ik werd direct opgehaald en uiteindelijk ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Met een pijn van 9 op een schaal van 1-10 lag ik daar. Mijn symptomen waren niet regulier voor een blindedarmontsteking wat ervoor heeft gezorgd dat ik 3 dagen verschillende testen kreeg. Alle testen leverde niks op en daarom hadden de artsen besloten om te gaan opereren. Tijdens de operatie is mijn blindedarm eruit gehaald en was daarna de pijn weg.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik van 72 kilo was afgevallen tot 61 kilo. Ik heb er een maand over gedaan voordat ik weer redelijk normaal naar mijn werk toe kon. Toen ik wat meer energie had dook ik weer dieper in de gezondheid en beweging. Na 2 jaar en veel verschillende ervaringen was ik weer terug op mijn oude gewicht en een heel stuk wijzer.

Sjoerd Bos Tekst Logo Final (Wit)

© 2020 – Sjoerd Bos Personal Training