Kernwaarden voor beweging en voeding

Heb jij al de eerste stap genomen naar het stellen van jouw kernwaarden in het vorige blog? Heb je dat nog niet gedaan, dan adviseer ik om eerst daar te beginnen. Als je dat wel al hebt gedaan ben jij klaar om door te gaan met deel 2. Veel succes en plezier.

Kernwaarden voor beweging stellen

Nu je weet wat kernwaarden zijn en waar ze voor dienen is het tijd om deze te gaan stellen. Ik wil dit gaan doen in 4 verschillende onderdelen. Zo heb je meteen een goede basis en leer je over tijd, hoe je kernwaarden kunt maken in elk onderdeel waar jij dit belangrijk vindt.

De vier onderdelen zijn beweging, voeding, rust en geluk.

Ik begin elk onderdeel met een aantal steekwoorden op elk gebied om inspiratie op te doen. Dit helpt je met kernwaarden stellen als je het nog nooit hebt gedaan. Lees eerst deze kernwoorden door en ga vervolgens aan de slag met het stellen van jouw kernwaarden.

Steekwoorden over beweging voor jouw kernwaarden:

–          Flexibiliteit, stretchen
–          Postuur
–          Kracht
–          Uithoudingsvermogen
–          Aantal keer per week
–          Duur van het sporten
–          Spiermassa
–          Afvallen
–          Vetpercentage
–          Plezier
–          Samen of alleen
–          Stabiliteit
–          Work-In / Work-Out
–          Blessure

Bewegingskernwaarden voorbeelden

Nu is het tijd om jouw kernwaarden te stellen op het gebied van beweging. Dit is voor iedereen anders. Daarom geef ik hieronder een aantal voorbeelden van kernwaarden op dit gebied. Stel voor jezelf minimaal 3-5 kernwaarden.

1.       Het is voor mij belangrijk om 3 keer in de week te sporten.
2.       Het is voor mij belangrijk om een goede balans te hebben tussen kracht en uithoudingsvermogen.
3.       Het is voor mij belangrijk dat het sporten wat ik doe leuk is.
4.       Ik wil niet leven met lichamelijke klachten en doe er alles aan deze te voorkomen.
5.       Ik heb genoeg uithoudingsvermogen om de trap op te kunnen lopen zonder uitgeput te zijn.
6.       Het is voor mij belangrijk dat ik met mijn kleinkinderen kan blijven voetballen.
7.       Ik wil de hoogst scorende basketballer zijn van mijn team en dit blijven.

Kernwaarden voor voeding

Na de kernwaarden over beweging is het nu tijd om ze te gaan stellen voor voeding. Voor elk onderwerp is het proces hetzelfde. Een lijst met steekwoorden om je te inspireren en vervolgens een aantal voorbeelden om je op weg te helpen. Stel voor jezelf minimaal 3-5 kernwaarden.

Steekwoorden over voeding:
 • Gezond
 • Gewicht
 • Snack
 • Cheatmeal
 • Lekker
 • Voedzaam
 • Ontbijt, lunch, avondeten
 • De tijd nemen
 • Koken
 • Fastfood
 • Vegetarisch
 • Biologisch
 • Vlees, vis
 • Variatie
 • Water
 • Alcohol
 • Suiker, vet, koolhydraten, eiwitten
Voedingskernwaarden voorbeelden
 1. Ik vind het belangrijk 6 dagen per week gezond te eten.
 2. Ik drink geen alcohol doordeweeks.
 3. Een keer in de week eet ik een “ongezonde” maaltijd.
 4. Ik vind het belangrijk dat mijn eten gezond is en biologisch.
 5. Ik kook altijd zelf en maak geen gebruik van kant-en-klaar maaltijden.
 6. Twee keer per week eet ik een vismaaltijd.
 7. Ik neem altijd de tijd om even rustig te eten.

Neem je tijd!

Hier help ik je wel mee. Ik geef je een week voor ik je de laatste twee onderwerpen geef. Begin dus met het stellen van jouw kernwaarden voor voeding en beweging! Je zult zien dat de meer je weet over jezelf, de meer jij ook deze dingen zult ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *