Een vetpercentage van 10% – De adviezen

Het maakt niet uit wat het doel is, ik begin altijd met een algemene vragenlijst over voeding en lifestyle en een lifestyle/voeding logboek. Daarnaast heb ik als coach ook altijd een gesprek met iemand waar ik dieper in ga op de doelen en alle andere zaken welke belangrijk zijn voor het behalen van een goede gezondheid.

Uitslag van de vragenlijst

In de vragenlijst staan verschillende soorten vragen om een goed beeld te kunnen krijgen wat je momenteel doet en hoe je lichaam momenteel voelt. De vragenlijst bestaat uit 6 verschillende categorieën.

 • Je bent wat je eet
 • Stress
 • Biologische klok
 • Wanneer je eet
 • Spijsvertering
 • Ontgifting

Uit deze vragenlijst, het logboek en het interview haal ik mijn informatie om de eerste adviezen te kunnen geven. Vanuit daar is het steeds uitbreiden, stap voor stap dingen toevoegen.

Uitslag assessment Sjoerd Bos

De adviezen

Omdat ik mijzelf natuurlijk vrij goed ken inmiddels en weet wat belangrijk is om te doen om een vetpercentage te laten dalen is het stellen van adviezen gemakkelijker. Het opvolgen daarvan is weer een ander verhaal natuurlijk. Hieronder kun je de eerste adviezen vinden die belangrijk zijn voor mij. Dingen die voor mij niet van toepassing zijn zullen dus ook niet in de adviezenlijst staan. Ik eet bijvoorbeeld vanuit mijzelf al nooit echt snoep en suikers, dus dit is dan ook niet iets wat op de adviezenlijst staat, maar misschien voor jou wel super belangrijk advies kan zijn!

 • 2,5 liter water per dag drinken
 • Eten tot je 80% vol zit
 • Langzaam eten
 • Geen alcohol drinken
 • Geen ontbijt overslaan
 • 3-4 maaltijden per dag
  • Elke maaltijd is inclusief:
  • 2 handpalmen aan eiwitten
  • 2 gebalde vuisten aan groentes
  • 2 duimen aan vetten
 • Koolhydraten alleen na een workout
 • 45-60 minuten bewegen per dag
 • 3 á 4 trainingen goed zweten
 • Ontspannende activiteiten om stress te verlagen
  • Lopen, de natuur in, zon, meditatie, stretchen, rustige muziek luisteren
 • Om 22:00 uur gaan slapen
 • Minimaal 8 uur per nacht slapen
 • Zo weinig mogelijk verwerkte voeding
 • Minder kaas
 • Geen mayonaise meer
 • Supplementen:
  • Visolie, multi vitamine, vitamine D, magnesium
  • Creatine

Maar Sjoerd, wat kan ik hier zelf van opsteken?

Tijdens het gehele proces ga ik zo veel mogelijk interessante onderwerpen voorbij laten komen over voeding, lifestyle en beweging. Tevens zal ik dieper ingaan op de adviezen die ik hierboven heb vermeld, maar alles op zijn tijd. Tijdens deze reis ga ik een VLOG bijhouden op mijn social media. Daar zal ik dus het meeste van mijn reis gaan delen. Op deze blog deel ik de belangrijkste grote lijnen van de reis. Wil je dus echt niets missen? Volg mij dan op onderstaande social media en ga mee met mij op reis! Ik vind het altijd leuk om jouw reacties of vragen te zien en deze te beantwoorden.

Deel en volg mij via Social Media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *