Personal Training

Personal training is de kern van mijn diensten. Naast 1 op 1 begeleiding is er ook de mogelijkheid om te trainen met een partner, vriend(in) of kleine groep (maximaal 3 mensen). De trainingen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, ervaring met sport of nog niet. Alle trainingen zijn specifiek aangepast aan jouw doelen en  je ervaring op het gebied van sport. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van postuur, kracht, conditie, coördinatie, balans en flexibiliteit.

Sporten is natuurlijk niet alles. Naast de juiste beweging is het belangrijk om ook te werken aan je voeding, levensstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom Personal Training?

Er zijn veel verschillende redenen waarom personal training kan passen in jouw leven. Het gehele programma specifiek in elkaar is gezet om jouw doelen te bereiken. Het plan bij Sjoerd Bos Personal Training is niet alleen gericht op lichamelijke beweging. Het is een compleet plan wat zich ook richt op voeding, lifestyle en mentale gezondheid.

Daarnaast is het misschien wel een tijdje geleden dat je hebt gesport of heb je misschien nooit echt aan sport gedaan. Met personal training weet je zeker dat je de juiste adviezen en motivatie krijgt en dat je op een veilige manier kunt sporten. En niet te vergeten, met de juiste begeleiding behaal je snel en langdurig resultaat!

Niet alle vormen van beweging zijn geschikt voor iedereen. Dit heeft kan te maken hebben met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar ook met wat jij leuk vindt om te doen en wat bij jou past. Sporten is niet alleen functioneel, maar ook leuk. De trainingen en adviezen die ik geef zijn volledig gebaseerd op jouw doelen en/of klachten in combinatie met wat bij jou past. Dit betekent natuurlijk niet dat je achterover kunt leunen!

Neem direct contact op

Contactgegevens

Doelen

Iedereen is anders en iedereen heeft zo zijn eigen doelen op het gebied van gezondheid en sport. Daarom is het van belang dat je weet, of te weten komt, wat voor jou belangrijk is. Samen met mij ga je hiernaar kijken en stellen we jouw doelen vast. Tijdens het traject verander jij als persoon constant, dit betekent dat ook jouw doelen kunnen veranderen. Niets staat vast, behalve dat jij werkt aan wat belangrijk is voor jou.

Ervaringen

Het hebben van een doel / droom is enorm belangrijk in het behalen van de gewenste resultaten. Samen gaan we kijken wat jij wilt bereiken, wat is belangrijk voor jou, wat zijn jouw doelen. Het is belangrijk dat je volledig achter deze doelen staat. Hoe duidelijker je weet waar je naartoe wilt, de betere je keuzes kunt maken om daar te komen. Als ik weet wat jij wilt bereiken, kan ik je ook beter adviseren en ondersteunen op jouw pad.

Jouw progressie wordt bijgehouden door middel van foto’s, lichamelijke metingen, jouw behaalde prestaties op sport gebied en mogelijk doel specifieke progressie indien het doel geen direct lichamelijk doel is.

Lichamelijke klachten en pijn

Niet alle lichamelijke klachten zijn gemakkelijk te verhelpen. Waarom is dit dan soms zo moeilijk? Dit heeft ermee te maken dat de pijn die je ervaart niet altijd direct ook de plek is waar het probleem ligt. Soms is het een fysieke klacht met een fysiek probleem (onderstaande casus). Maar het kan ook een fysieke klacht zijn door een mentaal / psychologisch probleem en in mijn geval (RSI – Muisarm) was het een fysieke klacht die ontstaan is door onjuiste voeding voor mijn lichaam.

Casus: Henk

Henk komt met een veelvoorkomende klacht, rugpijn. Om rugpijn te verhelpen of te verlichten wordt de rug gemasseerd door een therapeut en de klant gaat met een tijdelijke verlichting in pijn naar huis. De volgende dag is de pijn weer terug.

Hoe kan dit nou? Dit komt omdat de rugpijn een symptoom is van een heel ander probleem. In het geval van Henk is het de stand van zijn bekken. Doordat bepaalde spieren te lang en zwakker zijn geworden en andere spieren te kort en gespannen, wegens Henk zijn zittende baan, heeft hij rugpijn ontwikkeld. Door Henk de juiste stretches en oefeningen te laten doen kan hij zijn spierbalans herstellen, zijn bekkenpositie corrigeren en zijn rugpijn verhelpen. Dit alles door het probleem aan te pakken en niet de symptomen te verlichten.

De praktijk van Sjoerd Bos

De praktijkruimte van Sjoerd Bos Personal Training is in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo gevestigd. Het landgoed Willibrordus in Heiloo is een unieke en rustige omgeving met veel groen. Ook gemakkelijk en snel te bereiken vanuit Alkmaar en Castricum. De praktijkruimte zelf bevat alle essentiële trainingsattributen die nodig zijn om in topvorm te kunnen komen en blijven. In de ruimte heerst een warme en positieve sfeer om lekker te kunnen trainen, maar ook voor goede en diepgaande gesprekken.

Hier kunt u een impressie vinden van de ruimte en de fitness attributen die aanwezig zijn in de praktijk.

Weten of Personal Training bij je past?

Schrijf je in voor een gratis consult en kom een keer bij mij langs in de praktijk. Samen kunnen we kijken naar jouw wensen, doelen en de haalbaarheid ervan. Coaching is een samenwerking tussen jou en mij. Daarom is het ook fijn om even kennis te maken, om te kijken of het klikt tussen ons. Het behalen van jouw doelen is een stuk makkelijker en aangenamer met een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Schrijf je nu in voor een gratis consult en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt mij natuurlijk ook altijd even bellen of een WhatsApp bericht sturen op 06-53656794.

Sjoerd Bos Tekst Logo Final (Wit)

© 2020 – Sjoerd Bos Personal Training